Boek: Hoe dan?

Francien van de Ven

+31 (0) 6-1585 9161

Boek “Hoe dan?”

(15 klantbeoordelingen)

14.95

Francien van de Ven is manager bij Zorgboerderij Ouderenlandgoed Grootenhout in het Brabantse Mariahout. De zorgboerderij biedt zorg aan mensen met dementie die een dag en/of woonverblijf zoeken. Francien is niet alleen vanuit haar professie maar ook door prive omstandigheden zeer ervaren met mensen met dementie. Haar praktische ervaringen zijn gebundeld in dit boekwerk. Naast een heldere visie bevat het boek ook praktische tips en handreikingen voor iedereen die werkt en leeft met mensen met dementie.

Door ‘gewoon’ te doen kunnen we de zorg
voor mensen met dementie samen verbeteren.

Technische informatie boek:

De omvang van het boek is 64 pagina’s hardcover, en het formaat is 17×24 cm.

 • 1e druk, maart 2020
 • ISBN 978-90-824516-2-7
 • NUR 100 (Educatieve uitgaven algemeen)
 • Tekst & foto’s: Francien van de Ven
 • Redactie en interviews: Rebekka Kuijten
 • Foto Teun Toebes: Marijke Krekels
 • Vormgeving: Sander Suk media & design
 • Drukwerk: Drukkerij Elka, Tilburg
 • Uitgeverij: Lettersenzo, Helmond
 • Lees hier het officiële persbericht

Bestel hieronder uw eigen exemplaar!

Beschrijving

Francien van de Ven werkt al ruim tien jaar, met passie, in de begeleiding voor mensen met dementie. Ze geeft regelmatig rondleidingen op zorgboerderij Ouderenlandgoed Grootenhout en deelt haar expertise ook tijdens lezingen aan bestuurders en verzorgenden. De centrale vraag is wat je kunt veranderen in de zorg voor mensen met dementie. Op haar verhaal krijgt ze steevast als reactie: ‘Zo wil ik ook werken! Maar… Hoe doe je dat dan? Staat dit ook op papier?’

Nu ligt het voor je: het antwoord op de vraag: ‘Hoe dan?’ Een boek met alle informatie die Francien graag deelt om de zorg voor mensen met dementie te verbeteren. Ondersteund door praktijkverhalen en interviews met collega’s. Dat dit haar passie is, wordt in dit boek duidelijk.

Laat je inspireren om ook een verandering te maken.

De verandering in de zorg voor mensen met dementie begint bij jou! Verbeter de wereld, verander jezelf.

Dit is haar tweede boek. In ‘Dementie in beeld’ vertelt ze over de zorg voor haar schoonvader en hoe hij, tot zijn dood, in zijn eigen huis kon blijven wonen.

15 beoordelingen voor Boek “Hoe dan?”

 1. Ria Doornbusch

  Een prachtig inspirerend boek die mij heeft uitgenodigd om het in één adem uit te lezen! Een boek om in de toekomst steeds weer te openen zodat er een blijvende verandering ontstaat in mijn denken en ‘gewoon’ doen.

 2. Mark Snijders

  In één teug heb ik het uitgelezen. Prachtige kippevelvoorbeelden. Francien verteld en schrijft vanuit haar hart en dat maakt het een MUST HAVE. Deze week ga ik op de toekomstige bewoners lijst. Lijkt me heerlijk mijn oude dagen daar te slijten. Dement ben je niet, dementie overkomt je en de mens centraal blijven stellen is zoals ik het zou willen. Een dikke 10+ en ik wil ook je nieuwe nieuwe boek.

 3. Hanita Wiendels

  Het boek Is een inspiratiebron voor medewerkers in de zorg. Maar zeker ook een aanrader voor mantelzorgers die worstelen met de vraag; hoe ze
  hun geliefde Kunnen ondersteunen in het dementie proces. Francien verstaat en beheerd de taal van “het gewoon doen”!!

 4. Annelies van Vroenhoven

  Ik vond het boek vlot leesbaar. Als collega van Grootenhout is het voor mij herkenbaar, praktisch en motiverend.

 5. Jorien Velthuis

  Erg goed boek om in de zorg te leren ‘ omdenken ‘. Ik ben 1 van de gelukkigen die op deze manier met veel plezier voor de mensen met dementie mag zorgen, hoop dat veel mensen het boek gaan lezen!! Francien, bedankt voor alle goede tips en eye openers in de zorg!

 6. Esther van de Broek

  Francien heeft het mooi en makkelijk leesbaar geschreven.
  Ik ben blij dat ik deze visie mag en kan toepassen.

 7. Margo van der AA

  Een mooi boek dat ik in een keer heb uitgelezen. Het is ook zo en alles werkt ook nog, hier kunnen de meeste instellingen nog veel van leren, als je er maar voor open staat. Bedankt Francien!

 8. Jorien Velthuis

  Erg goed boek om te leren hoe je ‘ omdenkt’ in de zorg!
  Ik ben 1 van de gelukkigen die op deze wijze mag zorgen voor de mensen met dementie, het werkt echt! Francien bedankt voor alle bruikbare tips die je me al gegeven hebt.

 9. Inge van Hal

  Prachtig boek, en de zorg die omschreven wordt is hoe het moet… gewoon, gewoon, gewoon…..alsof ik mijzelf hoor praten. Dit is echt hoe het moet, fantastisch. Goed geschreven herkenbaar en duidelijk. Een aanrader voor iedereen die werkt met mensen met dementie, het zou verplicht moeten zijn tijdens je opleiding!!!

 10. Josine Engels

  Een inspirerend, prettig leesbaar boek met mooie herkenbare voorbeelden. De Mens met dementie ten alle tijden blijven zien! Dit is hoe je wenst dat zorg en ondersteuning voor mensen met dementie er overal uit ziet! Gewoon doen, in alle betekenissen van deze twee woorden.

 11. Truus

  Dag Francien,

  Je boek heb je al naar mij verstuurd en ik heb het ook al gelezen .
  Mooi en praktisch vooral het woord “ Dagbeleving” spreekt mij erg aan en ook het
  woord bewoners doet recht aan de mensen die met de ziekte “ dementie “ moeten leven .

  Jij sterkte bij misschien nog meer ontwikkelingen in deze zoektocht om “ deze” mensen te mogen laten zien wie ze ook nog zijn mogen !!
  Vr.gr. Truus M

 12. Angelie van Dinther

  Hoe dan? Ik ben begonnen aan je boek Hoe dan? en lees het in een keer uit. Het is net of wat er in mijn hoofd zit nu op papier is gezet over hoe we beter en dichterbij iemand komen met dementie. Iedereen die in aanraking komt met dementie zou hier veel tips uit kunnen halen. Hoop dat we nog heel veel meer geluksmomenten kunnen gaan geven aan mensen met dementie! Ik ga ervoor!

 13. Simone van de Wijdeven

  Het is een inspirerend boek, duidelijk en makkelijk leesbaar. Het is precies zo zoals het geschreven staat, het werkt echt! Ik heb genoten van dit boek en raad dit boek aan iedereen aan om het te lezen!
  Francien, bedankt voor dit geweldig mooi geschreven boek!?

 14. Cindy Brink

  Hoi Francien ik heb je boek in een adem uitgelezen. Geweldig. Ik heb heel veel aantekeningen gemaakt. En ga deze tips delen met collega’s en onze manager. We kunnen nog veel meer veranderen. Dat is wel duidelijk. ?
  Dank je wel voor het schrijven van dit boek. En als ik lees en zie hoe jullie werken op Grootenhout: wauw wat een passie. Ik wens jullie heel veel geluksmomenten toe als coaches en bewoners samen. Jullie visie is de toekomst! ??

 15. Jenny Bemelmans (BaBs Ont~moet)

  Afgelopen week heb ik het boek ontvangen en binnen een dag uitgelezen. Met veel herkenbaarheid en nog meer; “ja, zo zou ik het graag willen.”
  Aan te raden voor iedereen die onze nieuwe zorgmedewerkers opleidt en/of zelf nog in opleiding is. Maar ook zeker als inspiratie als je zelf denkt; ‘ik wil het anders doen’.
  Dank je wel Francien.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
  0
  Jouw mandje
  Jouw mandje is leegTerug naar de winkel