Spreker

Francien van de Ven

+31 (0) 6-1585 9161

Francien van de Ven - Spreker

Ik kan spreken over uiteenlopende onderwerpen aangaande alle aspecten van Alzheimer en ander vormen van dementie. Als gekwalificeerd referentiepersoon dementie en ervaringsdeskundige geef ik een voordracht naar aanleiding van een dvd-serie genaamd ‘geprikkeld door dementie’.

‘Geprikkeld door dementie’ is een documentaire-reeks waarin verschillende mensen, die direct geconfronteerd worden met dementie, worden gevolgd en aan het woord komen. De reeks is ontwikkeld om de sensibiliteit rondom dementie te verhogen. Tijdens een bijeenkomst bekijken we gezamenlijk een aflevering uit deze serie die ingaat op het dagelijks leven van mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie. Een aflevering duurt ongeveer 20 minuten. Aansluitend volgt er een nabespreking en een voordracht op basis van ervaringen.

De voordracht is heel persoonlijk, omdat ik als ervaringsdeskundige veel foto’s gebruik uit het leven van mijn schoonvader die ik gedurende tien jaar intensief verzorgd heb.

Bestel nu mijn boek "Dementie in beeld"

De ziekte kunnen we niet veranderen, wel de manier hoe we ernaar kijken en hoe we ermee omgaan.

Geprikkeld door Dementie

Ook komen er veel tips aan de orde over thuis wonen met dementie en de omgang met mensen die lijden aan deze ziekte.

Uiteraard is er aan het einde van de bijeenkomst voldoende tijd om vragen te stellen. De totale duur van de bijeenkomst bedraagt ongeveer 2 uur; ideaal voor een avond voor geïnteresseerden en betrokkenen die geïnformeerd willen worden in de vorm van een Alzheimercafé of informatiebijeenkomst.

Mocht u interesse hebben een dergelijke informatiebijeenkomst te organiseren, dan verneem ik graag van u. U kunt mij bereiken via 06-158 591 61 of het contactformulier.

0
    0
    Jouw mandje
    Jouw mandje is leegTerug naar de winkel