Referentiepersoon dementie

Francien van de Ven

+31 (0) 6-1585 9161

Francien van de Ven - Referentiepersoon dementie

Als referentiepersoon dementie ben ik getraind om een grondig inzicht te hebben in alle vormen van dementie. Ik kan op professionele wijze eerste signalen van dementie ontdekken en het proces van diagnostiek begeleiden. Omdat het verloop van dementie vaak grillig is en de signalen niet ineens ontstaan, kan het van belang zijn dat een buitenstaander ingeschakeld wordt om de aanwezigheid van de ziekte te constateren. Daarnaast kan ik als deskundige het heft in handen nemen als het gaat om het behartigen van de belangen van patiënten.

Tot het takenpakket van een referentiepersoon dementie behoren o.a.:

 • het onderkennen van tekenen van beginnende dementie en aandacht vragen voor zorgvuldige diagnostiek;
 • alle betrokkenen (zorgverleners, vrijwilligers, mantelzorgers en familieleden) sensibiliseren om blijvend te zoeken naar onvermoede mogelijkheden om de kwaliteit van leven van personen met dementie te bevorderen;
 • op de hoogte zijn en blijven omtrent diagnostische, zorginhoudelijke en juridische ontwikkelingen;
 • proactief optreden om gepaste attitudes in begeleiding van en zorg voor personen met dementie en hun omgeving te bevorderen;
  spil en aanspreekpunt zijn voor alle betrokken en organisaties als het gaat om bevordering van kwaliteit van leven van mensen met een vorm van dementie. 

Boek mij als spreker!

 • Gastspreker in het alzheimercafe.
 • Inspirator voor zorgteams
 • Spreker voor allerlei events

Wat doe ik?

Als referentiepersoon dementie ben ik inzetbaar binnen zorginstellingen die zich toespitsen op de zorg voor en verzorging van mensen met dementie. In die hoedanigheid kan ik geïndividualiseerde zorg en begeleiding bevorderen, aansluitend bij de eigen behoeften en capaciteiten van de persoon met dementie. Bijvoorbeeld door het stimuleren van en een actieve bijdrage te leveren aan interdisciplinair overleg bij (complexere) begeleidings- of zorgsituaties.

Als u denkt een ervaren referentiepersoon dementie te kunnen gebruiken binnen uw zorginstelling, kom ik graag in contact met u. Ik help graag!

U kunt het contactformulier invullen of bellen met 06-158 591 61.

0
  0
  Jouw mandje
  Jouw mandje is leegTerug naar de winkel